Sivut

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Skål!

Eilen illalla oli juhlafiilistelyä ilmassa. Villa Kuppila täyttyi ystäväjoukon iloisesta pulinasta, kun kilistelimme mun synttäreiden kunniaksi. Syötiin, saunottiin, naurettiin ja nautittiin. Näin tuoreena asuntovelallisena pakko todeta, että on kyllä ihanaa kun on oma koti, johon voi kutsua ison joukon ystäviä! Ja saunan orsillekin mahtui kuusi naista samaan aikaan, se on nyt testattu. Lyx!

Jälkkäriksi söimme brownieseja ja vaniljajätskiä ja olin tehnyt myös sitruunatortun. Pökerryttävän hyvää! Tortun ohje on Glorian ruokakirjasta. Ajattelin jakaa reseptin täällä, suosittelen kokeilemaan. Olen tehnyt tätä monta kertaa, eikä koskaan ole pettänyt. Lisäksi helppo kuin mikä!

Sitruunatorttu

pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:
3 dl ruokakermaa (olen käyttänyt myös ihan kuohukermaa, kumpikin käy)
1,5 dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl sitruunamehua
1 rkl raastettua sitruunankuorta
(kannattaa ostaa 2 luomusitruunaa)

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna vatkaten ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täyteaineet ja kaada vuokaan. Paista uunissa n. 200 asteessa n. 20 min. Anna jäähtyä kunnolla. (Itse olen tarjoillut vasta seuraavana päivänä)

HY-VÄÄ!



2 kommenttia:

  1. Voit ja kerma, ni kyl hyvä tule! ;)
    - äitiliini

    VastaaPoista
  2. Onpa hyvän näköistä! Ehkä olisit kiinnostunut liittämään blogisi meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?:)

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista