Sivut

maanantai 16. joulukuuta 2013

Chocolate chip cookies

Leivoin tässä eräänä päivänä suklaahippukeksejä eli chocolate chip cookies. Resepti löytyi Suklaapandan blogista, täältä.

Nämä mun kuvat eivät ole lähelläkään ruokablogitasoa, räpsin kaikkea sekalaista leivonnan lomassa ilman mitään järjestelmällistä ajatusta. Iloksenne laitan näitä sekalaisia kuvia tänne.


Aineksia.

Suklaan rouhimisvaiheeseen kannattaa varata ylimääräistä suklaata, 
sillä tässä vaiheessa osa katoaa aina suuhun.

Taikina...

...josta tuli hieman liian kuivakka.
Jauhoja taisi lipsahtaa vähän liikaa.

Keittiö näytti leipomisen jälkeen tältä...

...ja tältä...

...ja tältä. Jee.

Apulaisleipuri into piukeena.
(Niin toimeliaana, että kuvakin tärähti.)

Valmiit keksit.


Lopputulos ei ollut maailman kaunein mutta maku oli hyvä. Niin hyvä, etten ehtinyt asetella valmiita keksejä kauniiseen kuvaan. Hävisivät parempiin suihin ja pakkaseen hyvin nopeasti. 

Näitä ei kannata tosiaan paistaa liian pitkään, pehmeänä uunista ulos. Ensimmäinen pellillinen meni nappiin mutta toista paistoin ihan vähän liian kauan, ja maussa oli selkeä ero. Mutta hyvää oli silti. Kannattaa myös odottaa, että keksit jäähtyvät.

Perusleipurina söin muuten myös pelkkää raakaa taikinaa. NAMI! Maistui ihan samalta, kuin Ben&Jerry's cookie dough-jätskissä. Siitäpä tulikin mieleeni, että taikinaa olisi voinut sekoitta vaniljajätskiin...mmm!


4 kommenttia:

  1. Top tykkänään tommoset vähättelyt kuvista. Ne on maailman parhaita just tommosenaan, kertomas Villa Kuppilan elämästä! Suklaa maistuu suussa ja leipomisen tuoksut haistaa melkeen tänne asti. Et kai polttanut suutasi, jotenki rivien välistä olin aistivinani...?
    - mummuliini

    VastaaPoista
  2. Jaa jaa jaa. Näin mielessäni minkälaisia kauniita kuvia tästä keksitouhusta olisi voinut ottaa :) Mutta kiitos!

    Ehkä saattoi kielenpää vähän kärsiä kuumuudesta ;)

    VastaaPoista
  3. Nautin kyllä näistä emännän leipomuksista täysin mahoin!! Homman huono puoli on se että maha tahtoo kasvaa:)

    T. Kuppilan isäntä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siksi leipominen onkin hyvin rajoitettua;) Ja ylimääräiset menee aina pakkaseen. (josta minä napsin niitä pikkuhiljaa isännän huomaamatta....)

      Poista