Sivut

tiistai 7. tammikuuta 2014

Nimpparit ja snowmancake



Pikkuherra Y:n nimipäiviä vietettiin eilen pappalassa. Isoherra Y on lähtenyt viikoksi lumisiin maisemiin. Meillä on vähemmän lumiset maisemat, joten lunta piti taikoa kakkuun. Inspiraation ja ohjeen tähän lumiukkoon sain pikkuherran kummitädiltä. Hauska kakku, ja helppo! Kokeilkaa vaikka.

Näin minä sen tein:

2 mansikkakääretorttua
3 dl kermaa
1 prk rahkaa
1 prk mascarponea
1/2 prk lemon curdia
1 päärynä
1 lime
1/2 dl sokeria
3 liivatelehteä

sokerimassaa
tomusokeria
lakuja

Kääretorttu on helppo itsetehtävä, mutta jos haluaa olla kätevä emäntä ja oikaista: valitse valmis. (Alkuperäisversiossa oli sitruunakääretorttu. Sitä ei löytynyt, joten mansikalla mentiin. Hyvin sopii.)

Tarvitset kaksi kulhoa, ison ja pienen. Viipaloi kääretortut ja levitä kulhojen pohjalle ja reunoille (kahdesta kääretortusta käytin 1,5).

Valmista täyte. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Sekoita kulhossa rahka, mascarpone, lemon curd ja sokeri. Raasta päärynä, lisää raaste seokseen. Raasta limen kuori ja lisää. Purista limen mehu pieneen kattilaan (laitoin myös päärynän raastamisesta jäänyttä mehua). Kiehauta kuumaksi, lisää liivatteet kuumaan mehuun. Anna jäähtyä hetki, lisää nauhana rahka-seokseen, sekoita. Vispaa kerma. Säästä n. 1 dl kermavaahdosta kuorrutusosioon. Lisää kermavaahto täytteeseen. Täytä kääretortuilla vuoratut kulhot. Anna hyytyä kylmässä yön yli.

Kun kakut ovat hyytyneet, kumoa tarjoiluastialle. Tasoita kakkujen pinnat kevyesti kermavaahdolla. Kauli sokerimassa (käytä apuna tomusokeria, ettei tartu pöytään) ja koristele kakku.

Done!


3 kommenttia:

  1. Hauska! :)
    - mummuliini

    VastaaPoista
  2. Minä olin onnekas ja sain maistaa kakkua. Täytekakut eivät ole heikkouteni, mutta tuo oli. Se oli niin hyvä ja oikeasti helppo tehdä, sillä seurasin tekemistä syrjäsilmällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veikkaan, että päädyt vielä joskus tekemään tällaisen ;)

      Poista