Sivut

lauantai 25. lokakuuta 2014

Pikaruokaa - munakas

Olimme tänään Pikkuherran kanssa kahdestaan illan kotona. Jääkaapin valikoima oli aika suppea, mutta jotain ruokaa piti saada. Munakas! Sen saa aina väsättyä jääkaapin jämistä. Meillä illan pikaruoka oli tänään seuraavanlainen:

Siitakesieni-porkkana-munakas

3 munaa
n. 1 rkl vehnäjauhoja 
tilkka maitoa
1 porkkana
muutama siitakesieni
1 valkosipulin kynsi
ruohosipulia
mustapippuria
ripaus suolaa

Ensin porkkanasta kuoret pois ja karkeaksi raasteeksi, valkosipuli silpuksi, sienet viipaleiksi. Kuullota sieniä, porkkanaa & valkosipulia hetki öljyssä. Sekoita muniin jauho, maito & mausteet. Kaada munaseos pannulle sienihässäkän päälle, söhi vähän, ja ripottele päälle pilkottu ruohosipuli. Anna sitten olla hyvin pienellä lämmöllä kannen alla, kunnes munakas on hyytynyt. Ja valmista on!



Tein tämän version täysin ilman suolaa, koska söimme samaa Pikku Y:n kanssa, enkä lopulta edes lisännyt omaan annokseeni suolaa. Lopputulos oli porkkanan ansiosta makeahko, mutta tykkäsin. 

Aikaa tähän meni n. 15 minuuttia. Easy fast food. 


4 kommenttia:

  1. Munakasta tehdään meilläkin aina silloin kun ei jaksa lähteä kauppaan mutta jotain pitäisi syödä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on niin helppo, kun siihen voi laittaa lähes mitä vaan! Kiva kun kävit kommentoimassa, vaikka täällä viime aikoina onkin ollut aika hiljaista :)

      Poista
  2. Näyttää tosi herkulliselta. Taida kokeilla, sillä en ole laittanut koskaan jauhoa joukkoon enkä oikeastaan mitään muutakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla ja tehdä omia makuversioita! Myös isoherra Y voi antaa pro-vinkkejä, koska hän on meidän varsinainen munakastaituri. ;)

      Poista